Hoe kun je zelf lekkere verse muntthee maken?

Hoe kun je zelf lekkere verse muntthee maken?
Wat kan ik persoonlijk genieten van een lekkere kop verse muntthee zeg. Zeker als de dagen iets korter en donkerder worden is het heerlijk om jezelf even te verwennen met een lekkere kop verse muntthee.
Verse muntthee is ook nog eens heel gezond en heel gemakkelijk klaar gemaakt.

Benodigdheden
Klaarmaken van de verse muntthee
Variaties
Vragen, ideeën of tips?

Benodigdheden

De lekkerste muntthee maak je met met verse munt. Dit kun je bij de meeste supermarkten gewoon kopen, vaak als plantje. Het is ook niet moeilijk om zelf munt te kweken bij je thuis! Hiervoor heb je muntzaadjes nodig: deze koop je bijvoorbeeld bij de tuinwinkel. Plant deze in een beetje potgrond (+/- 40cm uit elkaar) tussen de maanden maart en augustus en zorg voor voldoende water, vooral wanneer het warm weer is. Binnen no-time heb je je eigen verse muntblaadjes!

Klaarmaken van de verse muntthee

Als je gebruik maakt van verse muntblaadjes kun je ze van tevoren even wassen onder de koude kraan. Dit is niet perse noodzakelijk, maar er kan soms wat zand of misschien zelfs beestjes tussen de blaadjes zitten dus het is wel verstandig. Doe de blaadjes vervolgens in een glas en vul het glas met kokend water. Eventjes laten trekken en de verse muntthee is klaar! Je kunt de muntblaadjes in je thee laten zitten, maar je kunt ze er ook uit halen.

Variaties

Ik vind het zelf enorm lekker om de muntthee te drinken in combinatie met een kaneelstokje in de thee. Ook kun je er wat honing of suiker in doen om de thee wat zoeter te maken.

Vragen, ideeën of tips?

Heb je vragen, ideeën of tips over het zelf maken van verse muntthee? Laat het dan vooral weten door middel van een reactie 🙂

Geef een reactie